Wie zijn wij

Wie zijn wij, we stellen ons aan je voor

Nathalie van stijn, initiatiefneemster VlinderkindcaféNathalie is de initatiefneemster van het Vlinderkindcafé. Hoe dit alles onstaan is lees je HIER.

Als (zogezegd) ervaringsdeskundige, zet zij zich sinds de dood van haar dochtertje in voor ouders van overleden kinderen. Via haar blog, boek en het Vlinderkindcafé blijft ze zich hard maken om het taboe bespreekbaar te houden en maken.

Momenteel is zij werkzaam bij Humanitas als coördinator van het project Praten over Verlies.

Moeder van vier, waarvan drie levende kinderen.

 

Janine is sinds 2018 medeorganisator van het Vlinderkindcafé en eigenaar van Sterrenkindje . Daarnaast is zij werkzaam als rouw- en verliesbegeleider in haar praktijk Rouw en Verlies.

Tijdens de tweejarige postHBO-opleiding Rouw- en verliesbegeleider aan het Landelijk Steunpunt Verlies in Amersfoort is zij breed opgeleid in alle vormen van rouw.

Haar expertise ligt in begeleiding bij verlies van een dierbare (met in het bijzonder; het overlijden van een baby tijdens de zwangerschap of net na de geboorte) en bij verlies van gezondheid.

Tijdens het afstuderen heeft zij samen met een studiegenoot onderzocht hoeveel rouw ouders 3 tot 4 jaar na perinatale sterfte ervaren, welke behoefte ouders hadden aan psychosociale begeleiding en welke interventies zij als helpend hebben ervaren. Met de resultaten willen we de zorgverlening in het ziekenhuis verbeteren.

 

Kelly is vanaf het eerste Vlinderkindcafé onmisbaar voor de organisatie. Het creatieve brein achter de workshops, aankleding en andere extraatjes. Altijd een luisterend oor tijdens de bijeenkomsten.

Zij is moeder van drie, waarvan twee levende kinderen (eentje nog in haar buik).