Voor wie

Voor wie zijn de bijeenkomsten

Onze bijeenkomsten zijn voor ouders van overleden kinderen. Is jouw baby in de buik overleden, tijdens of vlak na de geboorte of wellicht op latere leeftijd. Iedereen die een kindje is verloren is welkom bij het Vlinderkindcafé.

Voorheen hanteerde wij voor de twee grote bijeenkomsten per jaar een minimale grens van 16 weken zwangerschap aan. Dit doen wij niet zonder reden. We hebben de ervaring dat verlies van een kindje vroeger in de zwangerschap een andere ervaring blijkt te zijn. Zeker niet minder verdrietig, maar om herkenning bij elkaar te vinden is er hiervoor gekozen.

Sinds 2018 zetten we ons ook in voor ouders die een kindje verloren zijn voor de 16e week van de zwangerschap. We zullen ook voor deze ouders bijeenkomsten organiseren. Zodat ook jullie een plek hebben waar je met lotgenoten in contact kan komen.

Neem contact met ons op om hier meer over te weten te komen of te laten weten dat je bericht wil ontvangen zodra deze bijeenkomsten plaats gaan vinden. Onze social media volgen is handig om niets te missen. Ook op de pagina bijeenkomsten kun je alles vinden over de geplande bijeenkomsten.

Thema’s

Soms is een bijeenkomst aan een thema gebonden. Het vijfde Vlinderkindcafé, 3 juni, is het bijvoorbeeld mogelijk om iemand mee te nemen waarmee je dit graag wil delen. Dit kan bijvoorbeeld je moeder, vriendin of broer zijn.

Zo staat er ook een Vlinderkindcafé in de planning voor ouders met een regenboogkindje (ook als je nog zwanger bent van je regenboogkindje). Een kindje dat je hebt gekregen na het verlies. Het is dan mogelijk om jouw regenboogkindje(s) mee te nemen.

Hoe vaak/wanneer

De bijeenkomsten zijn momenteel nog twee keer per jaar. Meestal zijn de bijeenkomsten voor maximaal 50 personen. Aanmelden is daarom zeer gewenst.

We hopen op korte termijn meer en kleinere bijeenkomsten te houden. Wij blijven in beweging! Blijf jij ons volgen?!

bijeenkomst ouders overleden kind