Bijeenkomsten

Bijeenkomsten van het Vlinderkindcafé

Momenteel staan er geen bijeenkomsten gepland, vanwege Covid is het niet mogelijk.  Wellicht dat we dit jaar nog een online meeting organiseren.

Meestal is er een ruimte waar we 50 personen kunnen ontvangen. Wil je weten of je binnen onze doelgroep behoort? Dat vind je HIER.

Wij blijven echter in beweging en hebben nog veel plannen voor het Vlinderkindcafé. Graag zouden we onze doelgroep uitbreiden en meer bijeenkomsten organiseren, waarbij we in kleinere groepen lotgenoten bij elkaar kunnen komen. Via deze site en social media houden we jullie daarvan op de hoogte!

Professionele begeleiding

Professionele begeleiding is altijd aanwezig.

Nathalie is ervaringsdeskundige en werkzaam in het onderwijs  Zij heeft kennis van en ervaring in het begeleiden van mensen. Zij is opgeleid tot leerkracht en heeft haar kennis verbreed door cursussen coaching en rouwbegeleiding te volgen. In haar dagelijkse werk coacht en begeleidt zij mensen werkzaam in het onderwijs.

Janine is naast ervaringsdeskundige ook rouw- en verliesbegeleider. Zij staat geregistreerd bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg in de vakgroep VPMW (www.de-nfg.nl registratienummer 8692).

Visie en missie

Het Vlinderkindcafé biedt lotgenotencontact voor ouders van overleden kinderen. Een plek waar herkenning en steun te vinden is. Waarin taboe niet bestaat en de liefde voor en verdriet om je kindje er mag en kan zijn.

Vergoeding vanuit verzekering

Voor ouders bestaat er een mogelijkheid om het lotgenotencontact via het Vlinderkindcafe te laten vergoeden bij de zorgverzekeraar.

Enkele zorgverzekeraars eisen dat zorgprofessionals, naast een registratie bij een erkende beroepsorganisatie, ook geregistreerd zijn bij een koepelorganisatie. Lees daarom altijd zorgvuldig de (aanvullende) polis van de zorgverzekeraar. Ook kunt u informeren bij de gemeente naar een AWBZ-vergoeding (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) of persoonsgebonden budget. Soms zijn er ook mogelijkheden via andere uitkeringsinstanties.