Bijeenkomsten

Bijeenkomsten van het Vlinderkindcafé

Alle informatie over waar, wanneer, begeleiding en kosten en dekking verzekering vind je op deze pagina.

Eerstvolgende bijeenkomst:

  • zondag 3 juni
  • 13:30 – 16:30
  • Bloemenbed, Noordwijk
  • Neem iemand mee, de setting is deze keer ruim genoeg!
  • €25,- p.p.* (inclusief drinken, wat lekkers bij de koffie en freubelen aan de workshoptafel)
  • Er is vandaag ook een snuffelmarkt met prachtige troostartikelen.
  • Aanmelden*: lievejuul@outlook.com

*Om onze kosten te dekken, zoals locatie en consumpties, word er een minimale bijdrage gevraagd. Verder is het Vlinderkindcafé een geheel vrijwillige organisatie.

*Aanmelden is zeer gewenst in verband met de voorbereidingen en te maken kosten.

Bijeenkomst ouders overleden kind, vlinderkindcafe

Meer over bijeenkomsten

Momenteel zijn er twee Vlinderkindcafés per jaar. Meestal is er een ruimte waar we 50 personen kunnen ontvangen. Wil je weten of je binnen onze doelgroep behoort? Dat vind je HIER.

Wij blijven echter in beweging en hebben nog veel plannen voor het Vlinderkindcafé. Graag zouden we onze doelgroep uitbreiden en meer bijeenkomsten organiseren, waarbij we in kleinere groepen lotgenoten bij elkaar kunnen komen. Via deze site en social media houden we jullie daarvan op de hoogte!

Professionele begeleiding

Professionele begeleiding is altijd aanwezig.

Nathalie is ervaringsdeskundige en coördinator van Praten over Verlies (een project van Humanitas en Yarden). Daardoor bezit zij kennis van en ervaring in het begeleiden van mensen met verlies. Zij is opgeleid tot leerkracht en heeft haar kennis verbreed door cursussen coaching en rouwbegeleiding te volgen. Daarbij is zij regelmatig bezig met deskundigheidsbevordering en zet zij zich in als voorlichter over het onderwerp in de zorg en uitvaartsector.

Janine is naast ervaringsdeskundige ook rouw- en verliesbegeleider. Zij staat geregistreerd bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg in de vakgroep VPMW (www.de-nfg.nl registratienummer 8692).

Visie en missie

Het Vlinderkindcafé biedt lotgenotencontact voor ouders van overleden kinderen. Een plek waar herkenning en steun te vinden is. Waarin taboe niet bestaat en de liefde voor en verdriet om je kindje er mag en kan zijn.

Vergoeding vanuit verzekering

Voor ouders bestaat er een mogelijkheid om het lotgenotencontact via het Vlinderkindcafe te laten vergoeden bij de zorgverzekeraar.

Enkele zorgverzekeraars eisen dat zorgprofessionals, naast een registratie bij een erkende beroepsorganisatie, ook geregistreerd zijn bij een koepelorganisatie. Lees daarom altijd zorgvuldig de (aanvullende) polis van de zorgverzekeraar. Ook kunt u informeren bij de gemeente naar een AWBZ-vergoeding (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) of persoonsgebonden budget. Soms zijn er ook mogelijkheden via andere uitkeringsinstanties.